Γιώργος Μουλκιώτης: Επιβάλλεται η συνέχιση λειτουργίας των ΕΛΤΑ στο Δίστομο

 “Επιβάλλεται η συνέχιση λειτουργίας των ΕΛΤΑ στο Δίστομο. Πλήρως αδικαιολόγητος ο αποκλεισμός του από την Κυβέρνηση, ενώ συγκεντρώνει σωρευτικά όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις”

Ο βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Μουλκιώτης με ερώτηση προς τα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αναδεικνύει την αναγκαιότητα διατήρησης και υπαγωγής του καταστήματος ΕΛΤΑ Διστόμου στα καταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων που, σύμφωνα με το δημοσιοποιημένο σχέδιο αναδιάρθρωσης, θα συνεχίσουν να λειτουργούν με παροχή και τραπεζικών εργασιών.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, το Δίστομο συγκεντρώνει σωρευτικά όλα τα αντικειμενικά κριτήρια που επικαλείται το ίδιο το κυβερνητικό σχέδιο, καθώς αποτελεί έδρα Δήμου, έχει πλήρη απουσία τραπεζικής παρουσίας, λειτουργεί ως διοικητικός, οικονομικός και συναλλακτικός κόμβος για την ευρύτερη περιοχή, ενώ εξυπηρετεί και κατοίκους όμορων Δήμων.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται, από το βουλευτή, στο γεγονός ότι το κατάστημα ΕΛΤΑ Διστόμου είναι απολύτως οικονομικά βιώσιμο, με εξαιρετικά χαμηλό λειτουργικό κόστος, ελάχιστο μίσθωμα, δωρεάν ηλεκτροδότηση και λειτουργία με έναν μόνο μόνιμο υπάλληλο, γεγονός που καθιστά αδικαιολόγητο οποιονδήποτε αποκλεισμό του από τα  καταστήματα που διατηρούνται με τραπεζικές υπηρεσίες.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο κ. Μουλκιώτης καλεί τα αρμόδια Υπουργεία να δώσουν σαφείς απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:

  1. Προτίθεται η Κυβέρνηση να εντάξει το κατάστημα ΕΛΤΑ Διστόμου στα καταστήματα που διατηρούνται με πλήρη λειτουργία και παροχή τραπεζικών εργασιών, όπως προβλέπει το δημοσιοποιημένο σχέδιο;
  2. Με ποια αντικειμενικά κριτήρια αποκλείεται μέχρι σήμερα το Δίστομο, παρά την πλήρη απουσία τραπεζικών καταστημάτων και τον ουσιαστικό ρόλο του ως διοικητικού, οικονομικού και τουριστικού κόμβου;
  3. Ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής σε βασικές ταχυδρομικές και τραπεζικές υπηρεσίες;

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο